ennyiért? persze! …vagy mégse?

by

in

Valóban elgondolkodtató, hogy ha ma valaki megkérdezné, hogy eladom-e Neki a domaint az itt látható 17 250 dollárért, akkor vajh igent mondanék-e. Azt hiszem, hogy igen, s áttérnék egy másik domainemre. Bár megszerettem, s szeretem a kobak.org -ot. 🙂

Hál’Istennek nem érzem komoly fenyegetésnek, hogy egy ilyen ajánlat eltaláljon, így komolyan nem gondolkoztam el a dolgon. Emiatt bátran ki merem jelenteni, hogy az első ember, aki fizet nekem 3 millió 845 ezer száztizenegy Ft-ot, azé a domain. Azonban komoly feltételeim lennének a kiköltözéssel kapcsolatban. A domain ilyen szempontból olyan, mint egy lakás. Ha elköltözöm, össze kell szednem a bútoraimat, a ruhákat, stb., s mindent át kell szállítani az új helyre (kell egy új hely). Az új helyen meg kell keresni mindennek a helyét! Minden ismerőssel (feed olvasók, bookmarkolók) tudatni kell, hogy a cím megváltozott, ha engem keresnek, akkor immáron az új helyen tegyék. S ugyanezt meg kell beszélni a hatóságokkal (google, technorati, stb.) is.

Ti mennyit értek, s mennyiért költöznétek?


Comments

9 responses to “ennyiért? persze! …vagy mégse?”

  1. 54560 usd, de nem tudom, hogy adnám-e. azzal menne a nevem, meg minden. hacsak nem bejegyzem utána a lipilee.comot vagy ilyesmi, in which case megkerestem a házam önerejét 🙂

  2. dvorcsak Avatar
    dvorcsak

    a valo eletben hanyan szarnak az egeszre, es egy koltozes utan az uj lakokat terhelik a nagyon sokaig oda erkezo leveleikkel…

    es nem adok ennyit a domainodert. punktum.

  3. Az enyém 138 dolcsi! Egy cserében benne vagy?:D haha

  4. ladislav Avatar
    ladislav

    Ho-hó! A 17 250 dollárért nem csak a címet kell adnod, hanem a bebútorozott házat kiskerttel, teli hűtővel és az összes odajáró baráttal együtt!

  5. @lipilee: nem véletlen, hogy én is elgondolkoztam a dolgon…
    @JagelloZ: Erre még aludnom kell. 🙂
    @ladislav: Akkor a válasz egyértelműen nem eladó. A berendezés az enyém. A barátaim pedig max közösek, de nem eladók!

  6. Ezek érdekes játékok, nem érnek többet annál, hiszen egyrészt nem magyar viszonylatra készültek, másrészt elvi dolgokból számolnak, értelmetlenül, jegyezzük meg.

    az estiskola.hu 38 ezer dollár szerinte, igaz, két számukra fontos dolog minket nem lát (balázs, ezt majd nézd meg, hogy fontos-e) az egyik az alexa, a másik valami textlinkes holmi.

    A kérdés másik fele érdekesebb. Mennyiért adnánk el az estiskola.hu nevet. Erre volt már konkrét megkeresésünk is, elég szép összeggel, el is gondolkodtunk Andrással rajta. És arra jutottunk, hogy nem eladó a név. Be lehet szállni támogatással, szponzorációs megoldásokkal, vagy reklámmal, de a név marad.

  7. @zsoltu: ez olyan, mintha megírnál egy 400 oldalas regényt és eladnád, hogy más neve alatt megjelenhessen… lehetetlen!

  8. Hát én még elég új vagyok itt, és ezért csak 90 dollárt ír ki, de ennyiért én nem adnám el a 27 napos 15 bejegyzéses 20 kommentes blogom. És teljesen egyetértek az előzőekkel, mert szerintem ez olyan dolog mint ha egy belakott, és jól berendezett lakást adnál el. Nem mindíg éri meg, de ha szép számot mondanak, akkor el kell gondolkozni azon, hogy esetleg az összegből egy jobbat is lehet venni.

  9. Én ennyiért átengedném. Ezért a pénzért annyi minden másba lehet belevágni a fejszét, hogy egye fene a blogot. Ha pedig nagyon blogolhatnékom lesz, akkor azt is könnyen meg tudom tenni, sok még a szabad domain. Sőt, blogomnak jelenelg is két címe van. 🙂