automattic tulajdonába kerül a habari?!

by

in

Vége, nincs menekvés. Rövid boldog élet, szabadság a habarival, s hamarosan újra Matt Mullenweg kezébe kerül a blogmotoromi. A habariwatch tegnapi cikkéből kiderül, hogy a habari is bekerül az Automattic népes projektjeinek táborába.

A dolog megdöbbentő, s kiábrándító. Az automattic egyébként jó dolgokat csinál, s a bbpress/wordpress/mu mindegyike nagyon jó applikáció. Amióta átvették a gravatart, az működik. Az akismetet nem dicsérném, mindenesetre jól végzi a dolgát az esetek többségében. Miért akkor a kiábrándultság? Minden csak jobb lehet, nem?

Sajnos nem. A habari egy közösségi projekt. Jó érezni a frissességet benne, kis társaság, az ember személyesen dumálja meg a dolgokat ircen, vagy a levlistákon. Ha valami nem megy, akkor gyorsan van megoldás, s hamar úgy érzi az ember, hogy részese lett valami nagyon jónak. Ha mindez egy nagy(obb) cég kezébe kerül, akkor mindennek vége szakad. Aztán meg ki tudja mit emelnek át a habariból majd a wordpressbe, s mi marad majd az egész projektből. És a nagy kérdés is felmerül, hogy minek két blogmotor egy házba?

Szomorú.

Április elseje van, vagy mi?! 🙂 Midnenesetre én is sokkot kaptam, amikor először olvastam a hírt.


Comments

4 responses to “automattic tulajdonába kerül a habari?!”

  1. morcosmacko Avatar
    morcosmacko

    Drupal?

  2. Ennek tényleg nem sok értelme lesz, házon belül előbb-utóbb uniformizálódik az egész. Ha ezt tudom, neki se állok fordítgatni magyarra.

    morcosmacko: a drupallal nekem az a bajom, hogy ugyan sok mindenre jó, de blogolásra épp nem. Egészen más az, ha egy rendszert az alapoktól úgy építenek fel és alakítanak ki, mintha csak egy funkció a sok közül a blogolás.

    Leginkább a habari kézreálló admin felülete fog hiányozni…

  3. Nekem ez nagyon a szokásos április elsejei TextPress és tsai-hoz hasonlít…

  4. Fehérrel szedtem a dolgot, hogy április elseje van, s bár én megijedtem tényleg, s a fenti gondolatok komolyan megfogalmazódtak bennem, a habari-dev levlista szerint csak nem tökéletes az időzített bejegyzéskezelő még a habariban, ezért került ki a bejegyzés hamarabb. Úgyhogy bizakodom benne, hogy áprilisi tréfa a dolog.